Coaching 

Zit uw kind niet 100% lekker in zijn/haar vel en kunt U daar wel wat hulp bij gebruiken? Een coaching traject kan wellicht de juiste keuze zijn. Je kunt iemand namelijk niet uit zijn situatie halen, “verbeteren”, en vervolgens weer in dezelfde situatie terug plaatsen.

Er zijn veel aspecten die invloed hebben op hoe iemand zich gedraagt of voelt. Denk aan andere familieleden, klasgenoten, of in welke omgeving hij/zij woont.

Bij coaching wordt gekeken naar het totaalplaatje en waar de verbeterpunten liggen. Hierbij kunnen verschillende technieken worden gebruikt, zoals coaching met honden/paarden of bijvoorbeeld houtprojecten. Deze trajecten zijn vaak wat korter dan wanneer U voor persoonlijke begeleiding kiest.

Wat doen wij met Coaching?

Bij coaching wordt gekeken naar het totaalplaatje en waar de verbeterpunten liggen. Hierbij kunnen verschillende technieken worden gebruikt.

Coaching met paarden

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Paarden hebben enorm sterke zintuigen en kunnen vanaf een afstand voelen wat er in iemand omgaat. 

Zodra paarden in contact worden gebracht met een persoon, reageren ze automatisch op de uitstraling van die persoon. Als ze bijvoorbeeld merken dat iemand zich minder voelt, proberen ze je daarbij te helpen.

Wij hebben hele fijne en betrouwbare paarden waardoor we dit bij jong en oud kunnen inzetten.

Coaching met honden

Op de praktijk hebben wij een hond die we ook regelmatig inzetten in onze coaching technieken. Honden reageren, vanuit hun instinct, op je lichaamstaal en intenties. Ze spiegelen als het ware jouw gedrag.

We leren je de overhand nemen en de hond op de juiste manier te begeleiden. Zo leert zowel de hond als de mens.

Coaching & Begeleiding

Coaching

Zit uw kind niet 100% lekker in zijn/haar vel en kunt U daar wel wat hulp bij gebruiken? Een coaching traject kan wellicht de juiste keuze zijn. Hierbij kunnen verschillende technieken worden gebruikt, zoals coaching met honden/paarden of bijvoorbeeld houtprojecten.

Begeleiding

Leven met een beperking kan wel eens uitdagend zijn. Tijdens begeleiding probeer ik te leren hoe je het beste met zo’n beperking om kunt gaan. Waarbij het contact zoveel mogelijk één-op-één is en soms één-op-twee. De focus ligt dan ook op persoonlijke begeleiding, met veel aandacht voor het individu.

Trainingen

Heeft uw kind last van faalangst, of heeft het moeite met sociale vaardigheden? Dan kan er gekozen worden voor de sociale vaardigheidstraining. Deze training wordt gedaan in kleine groepjes, van maximaal vier tot zes kinderen. Ook geef ik de training samen met mijn collega.