Begeleiding

Leven met een beperking kan wel eens uitdagend zijn. Tijdens begeleiding probeer ik te leren hoe je het beste met zo’n beperking om kunt gaan. Bij een verstandelijke beperking kan er gekozen worden voor de zorgboerderij, waarbij het contact zoveel mogelijk één-op-één is en soms één-op-twee. De focus ligt dan ook op persoonlijke begeleiding, met veel aandacht voor het individu.

Ook kan er gekozen worden voor dagbesteding. Dit gebeurt altijd één-op-één, hier op de boerderij. Daardoor is er alle ruimte; een grote tuin, een moestuin, en de aanwezigheid van kippen, paarden en honden. Ook binnen is er genoeg vermaak, en zijn er voldoende rustmomenten.

Bij persoonlijke begeleiding wordt een langer traject aangegaan, waarbij gekeken wordt naar alle valkuilen en er geleerd wordt wat nodig is. Wanneer er meerdere doelen zijn, wordt er één doel per keer behandeld. Op die manier wordt iemand niet gelijk overspoeld, maar werken we stap voor stap op het eigen tempo. Tijdens de begeleiding worden ook familieleden betrokken bij het proces: we doen het samen.

Wat doen wij met begeleiding?

Bij persoonlijke begeleiding wordt een langer traject aangegaan, waarbij gekeken wordt naar alle valkuilen en er geleerd wordt wat nodig is

  • Opvang individueel
  • Opvang in groepsverband
  • Begeleiding in de praktijkruimte
  • Begeleiding op locatie
  • Begeleiding bij een beperking
  • Begeleiding aan familie van een persoon met een bepekering
  • Gezinsbegeleiding

Gezinsbegeleiding

Tijdens een begeleidingstraject is het van belang dat we niet alleen degene die begeleiding nodig heeft onder de loop leggen, maar ook zijn of haar omgeving bekijken. 

Ik bekijk de omgeving (de ouders, kinderen, familieleden en andere factoren) en neem hun mee in het educatieve traject om ze zo uitleg te geven over de problemen. 

Tijdens gesprekken observeer ik wat er echt gebeurt in een gezin en maak direct bespreekbaar wat ik zie. Ik bespreek de dynamiek onderling en probeer de relaties onderling te bevorderen door als tolk te vertellen wat de ander zegt of laat zien met zijn of haar gedrag.

Alle ruimte voor begeleiding

Er is een praktijkruimte waar volop speelgoed en spelletjes aanwezig zijn. Alles om je niet te hoeven vervelen, maar ook om te leren. We hebben spellen van elk niveau, voor het plezier of met een educatieve insteek én voor elke leeftijd.

Buiten hebben we een prachtige ruime tuin waar heerlijk gespeeld kan worden. We hebben ook allerlei vermaak voor buiten, zowel voor waterpret als ander vermaak.

Bij begeleiding is het namelijk ook belangrijk dat er rust, structuur en een veilige plek gecreërd wordt. 

Op het erf en in de buurt

Doordat wij op een boerderij gevestigd zitten, hebben we een enorm erf ter beschikking. Daar is genoeg ruimte om veilig te fietsen en te skelteren.

Hier lopen ook geiten, paarden en onze prachtige honden Shiby & Soof. De verzorging van al deze dieren doen we zo veel mogelijk met de kinderen samen, wat een heel mooi proces vormt.

We zitten in een prachtige buurt met een mooi bos waar we heerlijk kunnen wandelen. Ook is er een rolstoel aanwezig voor kinderen die geen langere stukken kunnen wandelen.

Coaching & Begeleiding

Coaching

Zit uw kind niet 100% lekker in zijn/haar vel en kunt U daar wel wat hulp bij gebruiken? Een coaching traject kan wellicht de juiste keuze zijn. Hierbij kunnen verschillende technieken worden gebruikt, zoals coaching met honden/paarden of bijvoorbeeld houtprojecten.

Begeleiding

Leven met een beperking kan wel eens uitdagend zijn. Tijdens begeleiding probeer ik te leren hoe je het beste met zo’n beperking om kunt gaan. Waarbij het contact zoveel mogelijk één-op-één is en soms één-op-twee. De focus ligt dan ook op persoonlijke begeleiding, met veel aandacht voor het individu.

Trainingen

Heeft uw kind last van faalangst, of heeft het moeite met sociale vaardigheden? Dan kan er gekozen worden voor de sociale vaardigheidstraining. Deze training wordt gedaan in kleine groepjes, van maximaal vier tot zes kinderen. Ook geef ik de training samen met mijn collega.